18-05-2020

Kylling i gratinkonsistens, uden at anvende form

Vi bliver ofte spurgt om det ikke er muligt at lave kød i gratinkonsistens uden at det skal sættes i en form og det kan vi nu glæde jer med, at vi har knækket koden til :O)

Når slutresultatet skal være cremet og uden ujævnheder, som vi ønsker det til gratinkost, så skal I tage udgangspunkt i et stykke stegt kød.

Herved kan I få glæde af jeres rester og endestykker, og trylle dem om til lækre menuer.

Hvis det er til f.eks. stegt kylling er det vigtigt at kyllingestykkerne har en lækker stegeskorpe, da det har indflydelse på den færdige gratin.

Opskriften jeg har anvendt til det kyllingebryst I ser på billedet er:

  1. 300 g stegt kyllingebryst, koldt
  2. 100 g piskefløde
  3. 100 g æg
  4. 30 g smør, blødt eller smeltet
  5. 90 g Stegt kyllingefond* af god kvalitet
  6. 15 g modificeret majsstivelse
  7. 10 g EasyCare Instant
  8. salt og peber samt f.eks. kyllingesky, pasta eller kyllinge fond koncentrat

    * Vi anvender Oscar Signature Stegt kyllingefond idet den har et højt proteinindhold og en god aminosyresammensætning.

Metode

  1. Blend det kolde kylling sammen med Easycare instant, OSCAR stegt kyllingefond, æg, smør, fløde, modificeret jævner og kyllingesky pasta til en helt glat, ensartet masser.

  2. Smag til med salt, sort peber og evt. stegt smag eller krydderier og juster evt. farven.

  3. Sæt massen i køleskabet i min. 5 timer eller til den er fast nok til at den kan formes i ønsket form.

  4. Læg bagepapir på pladen og sæt klatter af kylling på pladen med form som kyllingebryst og lår

  5. Dæk til med ovnfast film og bag i ovnen ved 100° med 10% damp i ca 30 minutter til de virker faste.

  6. Lad det køle lidt af.

  7. Før servering pensles gratinen med indkogt kyllingefond rørt op med lidt stegt smag så det ligner skind.