VELKOMMEN
Hos AddEasy Solution arbejder vi målrettet på at hjælpe både private og kostprofessionelle med at skabe lækker og indbydende mad til personer som har udfordringer med at spise, tygge og/eller synke mad i normal konsistens.


UDEN MAD OG DRIKKE..
Tygge- og synkebesvær kan ramme os alle, enten som en forbipasserende tilstand eller som et livsvilkår. Sarkopenisk dysfagi rammer de fleste af os helt stille og roligt i forbindelse med aldersbetinget muskelsvækkelse. Det er utroligt vigtigt at huske på, at borgere med dysfagi meget ofte er småtspisende, og hvis maden ikke stimulerer alle sanser, så bliver maden ikke spist. Mad, der ikke bliver spist, giver ingen næring, og så er det jo helt ligegyldigt om den var perfekt komponeret til at dække alle de ernæringsmæssige behov.

MAD ER OGSÅ MÅLTIDER
Borgere med tygge- og synkebesvær oplever ofte at få serveret et måltid, der kommer lige ud af en blender – en ubestemmelig masse, der godt nok er nem at synke, men slet ikke ligner det måltid, de andre ved bordet spiser.

Ofte oplever borgere med dysfagi at sidde til bords med andre borgere, som får serveret den dejlige grydestegte kylling med kartofler, surt og skysauce, imens de selv bliver præsenteret for fire ’flotte’ klatter mad, en blendet masse eller måske gratinkost, som er udskåret i firkanter eller trekanter. Det er muligt at denne mad smager fantastisk, men den skærper ikke appetitten.
Hvis vi gør os lidt mere umage, så kan vi sagtens tilberede mad, som både ligner og smager som den mad, de øvrige om bordet spiser (Den grydestegte kylling på dette billede er konsistenstilpasset ‘blød kost’). Værdig mad udstiller ikke spiserens udfordringer med at spise eller synke, hvilket i mange tilfælde får den dysfagi-ramte til at undgå at deltage i måltiderne.

Værdige mad til personer med tygge og synkeproblemer

Svinemørbrad med bløde løg, tilberedt i blød konsistens så den er saftig og lækker og kan spises med en gaffel.

 • Opskrifter

  Her finder du en række opskrifter.
  Jeg skal nok lægge flere op løbende, så kik forbi

 • Foto

  Her finder du masser af billeder til inspiration. Skriv endelig hvis du mangler opskrifter

 • webshop

  Her kan du købe de produkter vi bruger til at fremstille gode konsistenser med

Kontaktoplysninger

AddEasy Solutions Aps

CVR: 40783903

Skyttevangen 14

3450 Allerød

E-mail: majken@addeasy.dk

Tlf: 2722 2206

 

Med venlig hilsen

Majken Alexander

Kommentarer

17.05.2020 09:07

Anne Hansen

Super flot og gennemarbejdet side, lækre og nemme opskrifter, god inspiration til køkkenerne så de kan lave god ernæringsmæssigt og lækker mad til folk med dysfagi.