26-05-2020

mørbradbøffer med bløde løg og skysauce

Så har vi været i køkkenet igen.

 

Denne gang har vi tryllet en svinemørbrad om til blød konsistens, så den bliver blød og saftig og kan spises med en gaffel.

Vi opnår den lækre konsistens ved at blende rå svinemørbrad med en god svinefond og sødmælk samt EasyCare Instant.

Herved opnår vi en mørbradbøf med gode proteiner som både kan anvendes som en lun ret, eller serveres i f.eks. en lækker svampesauce med nye kartofler, bløde løg og agurkesalat.

Opskriften på svinemørbrad kommer her:

400 g afpudset svinemørbrad, rå
300 g Svinefond af god kvalitet*
100 g sødmælk
12 g EasyCare Instant
5 g svinesky
salt og peber

* vi anvender Oscar Signature Svinefond idet den har et hørj idhold af proteiner og en god aminosyreprofil.

Fremgangsmåde:

  1. Fjern sener fra mørbraden og skær den i grove tern
  2. Kom svinekød, Svinefond, svinesky og EasyCare Instant, i en foodprocessor og kør til den samler sig til en fast fars.
  3. Lad gerne farsen hvile i min 4 timer så den bliver fast i konsistensen, så er den meget lettere at arbejde med.
  4. Form mørbradbøffer og vend dem evt i mel med salt og peber.
  5. Smelt smør på en stegepande og steg mørbradbøfferne ved svag varme så der ikke danner sig en hård stegeskorpe.
  6. Læg mørbradbøfferne i et fad og bag dem færdigt til en kernetemperatur på 75C
  7. Mørbradbøfferne bliver bedst hvis de opvarmes i sauce