18-05-2020

Oksesteg stegt, i blød konsistens

Det er super nemt at "trylle" et stykke oksekød om til en saftig og lækker oksesteg, som kan spises med en gaffel og tygges uden problemer. Det gør det let at spise for personer med tygge og synkeproblemer.

Når vi fremstiller kød i blød konsistens så vil vi gerne opnå et resultat der smagsmæssigt ligger så tæt op af det oprindelige kød som muligt og med et udseende der ligeledes ser naturligt ud.

Det er muligt hvis man anvender råt kød og EasyCare Instant samt en godt kraftig blender.

Til oksestegen på billedet, som er stegt som vildt, har jeg anvendt følgende:

500 g Oksekød i grove tern, (det bedste resultat opnås med kød uden sener).

375 g Demi Glace eller god oksefond*

125 g sødmælk eller fløde

15 g EasyCare Instant

salt og peber og krydderier efter smag

* Vi anvender Oscar Signature Demi Glace da den har et høj proteinindhold og en god aminosyreprofil.

Metodebeskrivelse:

  1. Oksekødet skæres i grove tern og kommes i en kragtig blender sammen med fløde, demi glace, EasyCare Instant, salt og evt. bouillon.

  2. Kør farsen til den er fast og har konsistens som fiskefrikadellefars.

  3. Kom farsen i bageforme og sæt på køl i et par timer.

  4. Sæt farsen i ovnen ved 200 C i ca 20 minutter til den er fast.

  5. Oksestegen er nu klar til at den kan færdigsteges f.eks. i en vildtsauce, rødvinssauce eller koges til en sursød peberrodssauce.

  6. Oksestegen bliver bedst hvis den videresteges i et par timer i sauce, men den kan også steges i ovnen til kernetemperatur på 80 C.