Oksesteg stegt, i blød konsistens
Det er super nemt at "trylle" et stykke oksekød om til en saftig og lækker oksesteg, som kan spises med en gaffel og tygges uden problemer. Det gør det let at spise for personer med tygge og synkeproblemer.
Når vi fremstiller kød i blød konsistens så vil vi gerne opnå et resultat der smagsmæssigt ligger så tæt op af det oprindelige kød som muligt og med et udseende der ligeledes ser naturligt ud.
Det er muligt hvis man anvender råt kød og EasyCare Instant samt en godt kraftig blender.
Til oksestegen på billedet, som er stegt som vildt, har jeg anvendt følgende:
500 g Oksekød i grove tern, (det bedste resultat opnås med kød uden sener).
375 g Demi Glace eller god oksefond*
125 g sødmælk eller fløde
15 g EasyCare Instant
salt og peber og krydderier efter smag
* Vi anvender Oscar Signature Demi Glace da den har et høj proteinindhold og en god aminosyreprofil.
Metodebeskrivelse:
- Oksekødet skæres i grove tern og kommes i en kragtig blender sammen med fløde, demi glace, EasyCare Instant, salt og evt.
bouillon.
- Kør farsen til den er fast og har konsistens som fiskefrikadellefars.
- Kom farsen i bageforme og sæt på køl i et par timer.
- Sæt farsen i ovnen ved 200 C
i ca 20 minutter til den er fast.
- Oksestegen er nu klar til at den kan færdigsteges f.eks. i en vildtsauce, rødvinssauce eller koges til en sursød peberrodssauce.
- Oksestegen bliver bedst hvis den videresteges i et par timer i sauce, men den kan også steges i ovnen til kernetemperatur på 80 C.
Seneste kommentarer
Hej Mark
Ja det kan du sagtens.
Hvis du er interesseret i at vide mere om vores produkter eller bestille så må du meget gerne skrive til mig på majken@vaerdigmad.dk. 😊
Dbh Majken
Goddag.
Jeg tænkte på om det var muligt at bestille med EAN nr. hos jer. Bedste hilsner Mark Haagensen FGU midt- og østsjælland
Hej Lene.
Det vil jeg meget gerne hjælpe jer med.
Jeg skriver til dig via LinjedIn 😊
Vi er et plejecenter, som har behov for kursus i tilberedning af dysfagikost i eget køkken. opfølgning efter et par måneder.